Plébániánk eseményei

A balatonszemesi Bagolyvár utcában található Szűz Mária kápolnánál mutatott be szentmisét Varga László megyéspüspök 2024. július 7-én délelőtt. A szabadtéri szentmisén Borza Miklós plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd a megyéspüspök Jézus názáreti zsinagógában kinyilatkoztatott szavai kapcsán beszélt prédikációjában.

Anyák napja

2024.05.05

Május első vasárnapján szeretettel köszöntjük az édesanyákat, és hálát adunk értük. Isten áldását kérjük életükre; az Úr édesanyja, Szűz Mária óvja, védje őket!

2024. március 3. A balatonszemesi plébániáiról zarándoklatot indult Andocsra, autóbusszal és gépkocsival indultunk. Az autóbusz megállt a balatonszemesi (régi) malom előtt, majd megállt még a balatonőszödi Faluház és a balatonszárszói Vén Diófa vendéglő előtt. Egyházközségünkből kb. 50 fő vett részt a zarándoklaton.

Varga László püspök atya kérése: "2024-ben szeretném, ha minden plébánia csatlakozna a papi hivatásokért szervezett andocsi zarándoklatokhoz. Elsőre február - március- április - május első vasárnapjait hirdetem meg egy délután 15 órai (püspöki) szentmisével."